O familie care intenționa să se plimbe prin parcul „Valea Trandafirilor” din capitală a fost stopată preț de câteva zeci de minute de către un echipaj de poliție care patrulau zona. Motivul fiind absența măștii de protecție la cei doi soți.

Un cuplu a postat pe facebook imagini live, surprinse ieri 9 aprilie la intrarea în unul dintre parcurile din capitală. Potrivit descrierei, aceștia ar refuza categoric să poarte masca de protecție motiv pentru care au fost opriți de agenții de patrulare.

Femeia, care spune că este și însărcinată, a încercat să explice oamenilor legii că nu poate purta mască căci are nevoie de oxigen, iar masca potrivit ei ar fi periculoasă și nu i-ar permite să respire.


Din câte se înțelege, imaginile au fost surprinse deja spre finalul întregului incident. Cel puțin soții acuză polițiștii că le-ar fi stresat copiii care au plâns preț de zeci de minute și că abia acum s-ar fi liniștit.

Femeia numește purtatul măștii ca fiind „un teatru și că amenzile care sunt aplicate oricum vor fi anulate de Curtea Constituțională”. 

Oamenii legii au stopat familia și au solicitat un echipaj al poliției pentru constatarea încălcărilor comise de cei doi.

Potrivit soțului, cuplul este sceptic și de existența virusului și-l numesc ca fiind „politic”.

După 40 de minute de la stopare a sosit și un echipaj al poliției pentru a le fi întocmit un proces verbal. La sosirea oamenilor legii, s-a dovedit că acei doi soți nici nu dețineau un act de identitate asupra lor. Astfel polițiștii au solicitat adresa, numele și un număr de contact pentru a reveni anterior către aceștia ca să le fie întocmite un proces verbal.

Soții au solicitat și să scrie o plângere pe cei doi oameni ai legii care i-au stopat pentru nepurtarea măștii reproșându-le că acțiunile acestora le-au lezat drepturile stresând copiii lor.

Amintim că în Republica Moldova s-a instituit Stare de Urgență din cauza numărului sporit de infecții cu COVID-19. Atfel potrivit prevederilor aplicate de comisie, purtatul măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice atât interne cât și externe. Totodată, cetățenii Republicii Moldova sunt obligați pe perioada Stării de Urgență să poarte asupra lor un act de identitate pentru a se documenta atunci când le este solicitat de oamenii legii, iar pe perioada nopții între orele 23:00 și 5:00 a fost limitată deplasarea pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți.