Tenismenul ucrainean Serghei Stahovski a declarat la un post TV din ţara lui că i s-a propus suma de 100.000 de dolari pentru a pierde meciul cu francezul Arnaud Clement, la ediţia din 2009 a Australian Open, informează lequipe.fr.

El spune că a refuzat oferta, însă tot a pierdut întâlnirea din turul I, după ce a condus cu 2-1 la seturi, scor 3-6, 6-2, 6-4, 2-6, 1-6.

,,Când am ieşit de pe teren, cred că i-aş fi lovit cu racheta pe cei care mi-au oferit aceşti bani dacă ar fi fost acolo", a spus jucătorul de 34 de ani.

Stahovski a raportat incidentul Unităţii de Integritate în Tenis, organism abia creat atunci. Reprezentanţii TIU i-au cerut numele celui care i-a propus să piardă meciul, însă tensimenul a refuzat, temându-se pentru familia sa.

,,Puteţi să-mi protejaţi familia? Acest om este doar un intermediar, sunt oameni foarte periculoşi deasupra lui şi familia mea locuieşte în Ucraina. Reprezentanţii TIU mi-au spus că nu îmi pot garanta securitatea", a precizat jucătorul.

Serghei Stahovski ocupă locul 169 ATP acum, dar a fost cel mai bine clasat pe poziţia 31, în 2010. În carieră, el a câştigat aproape 5,4 milioane de dolari.

Vezi și: Bomba de 100 de milioane de euro pe care o încearcă AC Milan

Dionisie Rusu