Fiind învinuită de trafic de influență și abuz de putere, deputata Arina Spătaru a venit cu o reacție în care neagă acuzațiile pe care i le-a adus liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc.
 
Astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a sesizat Procurorul General să solicite Parlamentului retragerea imunității deputatului Platformei DA, Arina Spătaru, pe numele căreia ar fi cazul să se deschidă un dosar penal pentru abuz de putere și trafic de influență. Acțiunile deputatei PPDA ar fi legate de arestul unui membru PACE de la Sîngerei, căruia i s-a deschis dosar penal după ce l-a stropit cu verde de brilliant pe un funcționar raional care s-a vaccinat fără rând din lotul de vaccin destinat de fapt medicilor.
 
„Întâi a menționat Alina, apoi Galina, apoi Irina și la urmă Arina; aceste ferestre, care au apărut în subconștientul paceFascISTului Cavcaliuc, spun ceea ce nu intenționa să spună, dar vedeți că secretele reprimate în subconștientul sculei lui Plahotniuc azi au fost descoperite.
 
Tot ce a ascuns subconștientul său, în perioada 2014-2019, ani de slujbă în favoarea grupărilor criminale din R. Moldova, a ieșit astăzi la suprafață. Și aici nu este vorba doar despre modul de viață amoral. Ci și despre: dosare la comandă; relații din tinerețe și de familie cu procurorii; deținuți politici; trafic de influență, exces de putere; percheziții; telefoane ascultate; gaze lacrimogene; abuz de putere etc.
 
Astăzi, la fel ca și pe vremuri, a ieșit cu probe desenate pe genunchi, care de fapt l-au prezentat așa cum este el. Și pentru a-i corecta mâzgâliturile profesionale, declar următoarele: Nu cunosc cine-i procurorul din Sîngerei, nu am relații cu el, nici de familie, nici din tinerețe.
 
Liceul meu din Bălți, pe care l-am absolvit este Mihai Eminescu și Alecu Russo este Universitatea de Stat din Bălți, la care am finalizat studiile de master în 2018 (Facultatea de Economie). Președintele OT Bălți a Platformei DA este colegul meu, Valeriu Tăbîrță; Demersul meu oficial către Procurorul General, pe care l-am făcut ieri dimineață și care este plasat pe site-ul meu arinaspataru.md, este unicul instrument prin care am comunicat cu instituția Procuraturii în vederea elucidării tuturor faptelor care au dus la traumele colegului meu, Tudor Tutunaru.
 
Renumita postare, scrisă la 15:16, a fost bazată pe informația publică și faptul că i-am menționat pe Balan și Straciuc demonstrează că îi cunosc din mai multe plângeri pe care le-am primit de la locutorii orașelor Bălți și Sîngerei pe acțiunile lor, cel puțin imorale. Videoul, cu care așa de mult triumfa Cavcaliuc și paceFASCIȘTII lui pe data de 6 aprilie seara, demonstrează cu lux de amănunte că cei care l-au atacat pe colegul meu, Tudor Tutunaru, i-au provocat INTENȚIONAT vătămare corporală și era evident că procurorii trebuie să vină după ei ca să clarifice toate circumstanțele.
 
Doar un lucru m-a supărat în parapraxisul lui Cavcaliuc: nu mi-a dedicat o poezie. Poate, în cazul dat, era mai reușită”, a comentat deputata.
 
Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a prezintat astăzi o postare de a deputatei, Arina Spătaru, unde se spune despre cauza penală începută pe numele membrului PACE și reținerea acestuia, care a fost scrisă cu aproximativ jumătate de oră înainte ca să fie întocmită ordonanța de reținere a lui Tudor Balan.
 
Dionisie Rusu