O donaţie de echipamente medicale în valoare de 45 mii de euro, a fost efectuată de Guvernul României către spitalul raional din Comrat. Acestea vor fi utilizate în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă pentru tratarea pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Echipamentele au fost transmise în prezenţa ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, informează TVR Moldova

Este vorba de opt aparate de monitorizare a funcţiilor vitale şi consumabilele necesare.

„Donaţia respectivă se încadrează în planul mai amplu aprobat de către Guvernul României menit să ajute Republica Moldova în condiţii de pandemie. Donaţia a constat în furnizarea, în două rânduri a echipamentelor necesare. Într-o primă etapă au sosit monitoarele, deci, echipamentele de monitorizare a semnelor vitale. În a doua etapă au sosit materialele consumabile. Sperăm că aceste echipamente vor salva vieţile cetăţenilor din Republica Moldova". a declarat Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.

În prezent, în spital sunt internate 53 de persoane care suferă de COVID-19, iar în terapie intensivă sunt trei pacienţi în stare gravă.

Paranteze.md amintește că astăzi în Republica Moldova au fost testați pozitiv încă 665 de cetățeni.

Vezi și: Ultima Oră // 16 persoane au murit de Coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 1.186