Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut patru tineri cu vârstele cuprinse între 20 și 22 de ani, originari din raioanele Hîncești, Drochia și Căușeni, fiind suspectați de sustragerea a patru jante de la un automobil.

Polițiștii au fost sesizați la 12 februarie, curent, de către un bărbat care a comunicat că i-au fost sustrase roțile de la automobilul Citroen, parcat în curtea blocului de locuit, amplasat pe str. Grenoble din capitală.

La fața locului, proprietarul unității de transport, un bărbat de 32 de, a spus polițiștilor că i-au fost sustrase patru jante echipate cu cauciucuri. Prejudiciul estimat de către victimă constituie 11 000 de lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și reținut suspecții.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, declarând că bunurile sustrase le-au vândut. Acestea au fost găsite de polițiști în raionul Drochia și urmează a fi returnate proprietarului.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Dionisie Rusu