Raportul autopsiei în cazul morții lui Diego Armando Maradona arată că nu existau urme de alcool sau droguri în corpul fostului fotbalist decedat pe 25 noiembrie, informează argentina.as.com. Cu toate acestea, au fost găsite urme de medicamente psihoactive precum ""venlafaxine, quetiapine, levetiracetam și naltrexone".

Printre alte descoperiri, medicii au aflat că decesul fostului fotbalist nu a fost subit, acesta agonizând înainte să moară între șase și opt ore.

Autopsia a mai stabilit că fostul căpitan al naționalei Argentinei a murit ca urmare a unui "edem pulmonar acut și a insuficienței cardiace". Totodată, s-a descoperit că suferea și de "cardiomiopatie dilatată".

Aceste informații vor fi decisive în procesul care a fost deschis de mai multe persoane, printre care avocatul Matías Morla, care acuză neglijența medicilor în cazul lui Maradona. Ipoteza unei crime de către cei care se ocupau de sănătatea fostului fotbalist este vehiculată din nou.

"Este important ce reiese din aceste analize, dar și ce nu reiese. La prima vedere informațiile confirmă că Maradona a primit medicamente psihoactive, dar nu a primit medicamente pentru afecțiunea cardiacă", a declarat unul dintre investigatorii instanței pentru agenția de știri Télam .

Surse medicale au explicat pentru Télam că venlafaxine este un antidepresiv care tratează tulburările de anxietate, Quetiapine este un antipsihotic, dar se folosește și în cazul depresiilor severe sau al depedențelor, levetiracetam este un medicament pentru cei care suferă de epilepsie, care acționează asupra sistemului nervos central și poate provoca o capacitate scăzută de reacție, Naltrexone blochează efectul medicamentelor opioide și este folosit pentru a contracara afectele provocate de lipsa consumului de alcool în cazul consumatorilor înrăiți.

La câteva zile după moartea lui Maradona, anchetatorii l-au acuzat pe doctorul Leopoldo Luque de omor prin imprudență, acesta fiind medicul care îl operase cu câteva zile în urmă.

Sursa: Digi24

Vezi și: Robert Lewandowski a primit trofeul FIFA The Best, pentru fotbalistul anului

Dionisie Rusu