În timp ce toată lumea vorbește despre coronavirus și creditul rusesc, în Găgăuzia, a avut loc o mică revoluție, amenințând să se transforme într-o discordie regională serioasă pentru partidul socialiștilor, scrie canalul de telegram Мамалыга и Карантин.

Un grup de viitori foști deputați ai Adunării Populare din Găgăuzia, a trimis o scrisoare către actualul prim-ministru al țării, Ion Chicu, cu acuzații împotriva bașcanului, Irina Vlah.

Ideea nu este în faptul că perdanții Leiciu, Ivanciuc, Cernev, Cimpoeș, Diulgher, Uzun și narcomanul Mișa Manolov, la indicația ex-spikerului Adunării Populare din Găgăuzia, Dumitru Constantinov, încearcă să clatine situația din autonomie. Ei n-au șanse de a fi realiși în APG, iată de ce depun atât de mult efort în acest sens.

Ideea este în faptul că sub acele acuzații, s-a semnat Grigore Uzun, deputat în APG și fără cinci minute, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (numărul 35 în lista PSRM, are toate șansele să ajungă deputat, dacă cineva din fracțiune va pleca în altă funcție).

Sper că această trădare va fi o bună lecție pentru Irina Vlah, atunci când va alege candidații pentru organul executiv, se arată în text. 

Sursa: Мамалыга и Карантин

Vezi și: Partidul Democrat nu a dat curs invitației venite din partea Maiei Sandu

Dionisie Rusu