Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității îi recomandă Silviei Grigorieva, consilieră PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să își ceară scuze publice, după ce într-o postare pe Facebook i-a numit pe români țigani.

Denunțul în adresa Consiliului pe faptul instigării la ură pe criteriu de origine etnică a fost depus de activistul Sergiu Bejenari, cel care a publicat și decizia instituției. Contactată de tv8.md, Grigorieva s-a arătat deranjată că am telefonat-o și a evitat să ofere o reacție, transmite tv8.md.

„Silvia Grigorieva, consiliera municipală PSRM, instigă la discriminare pe criteriu de origine etnică pe rețelele de socializare. Ea îi lua apărarea colegului său de partid, primarul Ion Ceban, într-o postare pe Facebook și și-a permis să utilizeze limbaj instigator la ură și discriminare, utilizând cuvinte jignitoare cu referire la cetățenii de etnie romă”, susține Bejenari.

Mai exact, într-un comentariu pe Facebook, Grigorieva ar fi folosit cuvântul „țigan” în adresa persoanelor de etnie romă. În context, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității îi recomandă acesteia să aducă scuze publice pentru exprimările instigatoare la discriminare.

Funcționara urmează să anunțe Consiliul în termen de zece zile din momentul recepționării deciziei Consiliului și să informeze despre măsurile întreprinse. 

Carolin Minciuc