Ping Pong-ul de replici între premierul Ion Chicu și Primarul de Bălți, Renato Usatîi continuă. 

Totul a început acum câteva zile, atunci când într-un Live pe Facebook, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi a anunțat că face tot posibilul pentru a susține medicii care luptă cu noul Coronavirus. În acest sens, Usatîi a declarat că își vine automobilul de lux, iar banii adunați îi va oferi medicilor din Bălți. Tot atunci, Usatîi a declarat că medicii vor primi lunar câte o mie de dolari, asistenta medicală – 400 de dolari, iar infirmiera – 250 de dolari. În același live, primarul a mai adăugat că guvernul procură măști și viziere la un preț exagerat, fapt care l-a deranjat pe șeful executivului. 

Premierul Chicu, a venit cu mai multe replici tăioase și i-a propus lui Usatîi ca Guvernul să procure de la el aceste produse, important ca măștile și vizierele să corespundă standardelor OMS. 

Răspunsul lui Usatîi nu s-a lăsat așteptat, astfel, în cadrul unui Live pe Facebook, edilul a venit cu mai multe reproșuri față de Chicu:

  ,,Dar spitalele din Moldova, corespund standardelor OMS, a, domnule Chicu? Dar lipsa totală de protecție pentru doctori, corespunde standardelor OMS? Dar faptul că în Moldova fiecare a 4-lea bolnav de COVID este lucrător medical, corespunde standardelor OMS? Dar faptul că infirmierele din spitale au numai hlorcă (clor) în calitate de dezinfectant este conform standardelor OMS, domnul Chicu?"

Paranteze.md amintește că aproximativ 200 de mii de viziere, care urmau să ajungă în țara noastră din China, s-au pierdut pe drum. Despre aceasta a anunțat ieri premierul Chicu. Șeful Cabinetului de Miniștri nu a explicat cum anume s-a admis această eroare, dar l-a amenințat pe Usatîi că-l va da în judecată pentru calomnie.

Vezi și: Renato Usatîi își vinde Rolls-Royce-ul, iar banii acumulați îi va oferi medicilor

Dionisie Rusu