Despre tulpina britanică a coronavirusului, cunoscută drept B.1.1.7, s-a vorbit mult în ultimele luni, însă un studiu publicat în revista The Lancet Infectious Diseases arată faptul că aceasta nu provoacă o boală mai vravă pacienților internați cu Covid-19.

Potrivit acestui studiu, tulpina britanică a coronavirusului, care a fost identificată în ultima parte a anului trecut în Regatul Unit și s-a răspândit rapid în numeroase țări din toate colțurile lumii, nu determină o boală mai gravă, așa cum s-a spus inițial.

”Datele noastre, ținând cont de contextul și limitările unui studiu în lumea reală, oferă asigurări că gravitatea pacienților spitalizați cu B.1.1.7 nu este considerabil diferită de a celorlalți”, spun cercetătorii, care au comparat evoluția a aproape 500 de pacienți, infectați atât cu tulpina britanică, cât și cu alte variante ale virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, un alt studiu din publicația The Lancet a arătat că vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice, nefiind observată o creștere a ratei reinfectărilor în comparație cu celelalte tulpini.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu