Un șofer din R. Moldova susține că radarele folosite de angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) nu arată viteza reală.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șoferul prezintă și dovezi de pe video-registrator, transmite Știri.md.

"La data de 5 iunie 2021 mă deplasăm pe traseul Edinet-Bălți. În regiunea complexului de vile “Roada” am fost stopat din întâmpinare de echipajul INSP 9908.

Ulterior de mașina mea s-a apropiat agentul Perju Vasile, care mi-a cerut actele, invocând motivul stopării depășirea vitezei și anume 114 km/h.

Eu eram conștient că nu am avut acea viteză pentru că mă deplasam în regim de păstrare a vitezei în limitele legale prescrise în legislație.

Mi s-a prezentat proba-poză cu mașina mea și cifra de 114 pe ecran.

Am cerut certificatul metrologic care la rândul său s-a adeverit a fi valabil și cu număr ce corespundea cu cel de pe radar Iskra.

În proces am notat că nu sunt de acord cu probele.

În câteva zile mi-am amintit că video-registratorul instalat la mine în automobil are înregistrarea vitezei de deplasare și, analizând video, am realizat că am probe pentru demonstrarea nevinovăției.

Astăzi, am început procesul de contestare în cadrul căruia voi solicita expertiză radarului.

Radarele poliției noastre arată orice, numai nu viteză reală. E un instrument fraudulos de colectare de ruble în buget în mâinile polițiștilor.

Să recunoaștem că câteodată nu numai în buget", a comentat bărbatul.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, ne-a spus că toate radarele INSP au certificate metrologice, iar conducătorul auto este în drept să atace în instanța de judecată, dacă nu este de acord cu constatările angajaților INSP.

Totodată, Natalia Golovco a subliniat că, la data de 7 iunie, conducătorul auto a plătit amenda.

Mai jos vă prezentăm secvența video publicată de bărbat:

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD