China a reinstalat o izolare strictă în apropiere de Beijing, care a afectat aproximativ 400.000 de oameni, după o creștere a cazurilor de coronavirus. Restricțiile au intrat în vigoare în provincia Hebei, lângă capitală, anunță BBC.

După apariția pandemiei în China la sfârșitul anului trecut, China a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

Ce se întâmplă în Hebei

Duminică, oficialii au anunțat că districtul Anxin, din provincia Hebei, va fi complet închis și controlat. Doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate. Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliție. Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în district.

Zona nu este atât de populată precu marile centre urbane din China iar experții din domeniul sănătății locale au spus că sunt optimisti, putând fi stopată răspândirea.

Care este situația de la Beijing?

O recentă evoluție din Beijing a făcut ca autoritățile să se teamă de un posibil al doilea val.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, Beijing a raportat 14 noi cazuri de virus, ducând totalul de la focarul de la mijlocul lunii iunie la 311.

Deși acesta este un număr mic în comparație cu miile de cazuri zilnice din SUA sau America de Sud , China a reacționat rapid pentru a conține orice răspândire.

Mai multe cartiere din Beijing au fost supuse restricțiilor, călătoria a fost limitată iar autoritățile au reînceput testările.

De la jumătatea lunii iunie, noile infecții din China s-au limitat în mare parte la Beijing, precum și această răspândire în provincia Hebei.

Vezi și: Emmanuel Macron și partidul său suferă o înfrângere zdrobitoare la alegerile municipale din Franța