PRO MOLDOVA cere organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului Republicii Moldova pentru a discuta despre măsurile care se impun în lupta cu pandemia și campania de imunizare desfășurată lent și cu multe deficiențe.

Demersul a fost înaintat Biroului Permanent pentru organizarea în săptămâna curentă a ședinței speciale cu participarea reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În condițiile unui Guvern în demisie și a informațiilor alarmante despre imunizarea unor persoane care nu se califică pentru vaccinare prioritară, PRO MOLDOVA consideră importantă organizarea unei ședințe speciale a Parlamentului pentru precizarea prevederilor planului de imunizare și clarificarea modalității de implementare a acestuia. De asemenea, este importată asigurarea transparenței procesului de imunizare, precum și de asigurare cu vaccin a țării.

Printre subiectele propuse pentru dezbatere este achiziția și asigurarea numărului de vaccinuri necesar pentru imunizarea a cel puțin 70% din populația țării; asigurarea cu medicamente și dispozitive medicale necesare pentru tratamentul anti COVID-19; suplimentarea și creșterea capacităților sistemului de sănătate cu echipamente necesare pentru tratarea persoanelor grav bolnave de COVID-19, inclusiv cele care au nevoie de conectare la respirație artificială, precum și alte subiecte legate de lupta cu pandemia de COVID-19 în țara noastră.

Dionisie Rusu