Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri s-a desfășurat cea de-a doua licitație din acest an privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă, proprietatea municipiului Chișinău, unde au fost adjudecate 11 spații, iar suma totală a tranzacțiilor constituie circa 1,7 milioane lei.

La concurs au fost expuse 17 spații, cu suprafețe de la 8,3m², până la 295,6 m², pentru drept de locațiune pe o perioadă de 5 ani. Prețul inițial pentru încăperile expuse a fost de la 5000 lei până la 350 000 lei. Din spațiile solicitate, 4 au fost adjudecate prin licitație, iar restul prin negocieri directe, deoarece a fost câte un singur ofertant.

Cel mai scump spațiu a fost adjudecat la suma de 700 mii lei, prețul inițial fiind de 100 mii lei. Acesta reprezintă un parter și subsol cu suprafața de 133,2m² din str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni. Decizia de acordare prin concurs a dreptului de locațiune a încăperilor nelocuibile aflate în proprietatea autorităţii publice locale a municipiului Chişinău a fost luată în anul 2017, în scopul folosirii raționale a încăperilor enunțate și pentru acumularea de resurse suplimentare în bugetul local, pentru realizarea programelor social–economice şi dezvoltarea infrastructurii gospodăriei municipale. Licitațiile sunt organizate de Consiliul municipal Chișinău, în calitate de proprietar, prin intermediul persoanei juridice care posedă licență respectivă, selectată în bază de concurs.


ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD
Dionisie Rusu