Potrivit miliardarului american Bill Gates, vara anului 2021 este momentul în care lumea aproape va scăpa din ghearele Coronavirusului.

Cu toții ne dorim ca virusul Sars-Cov-2 să părăsească planeta și să ne lase să trăim liniștiți. Și, deși nu putem face mai mult decât să așteptăm, miliardarul și filantropul Bill Gates are speranțe mai bune pentru viitor. Potrivit acestuia, situația s-ar putea îmbunătăți până la sfârșitul anului 2021.

Într-o declarație adresată Fox News, Gates a spus: „Dacă aprobarea vaccinului vine la începutul anului viitor, așa cum mă aștept, atunci în vară SUA vor începe să revină la normal și până la sfârșitul anului, activitățile noastre pot fi destul de normale”.

„Slavă Domnului, a existat tehnologia vaccinului, a venit finanțarea, companiile și-au pus cei mai buni oameni pe ea. De aceea sunt optimist că acest lucru nu va dura la nesfârșit. În timp ce prezice că pandemia se va încheia până în 2022, se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID să scadă cu o abordare globală holistică.”

Până în prezent, Bill Gates a contribuit cu 650 de milioane de dolari în lupta împotriva COVID-19 prin intermediul fundației sale. De asemenea, s-a angajat să furnizeze mai multe fonduri în viitor.

Miliardarul a arătat în continuare o mare credință în dezvoltarea vaccinurilor pe blogul său personal, unde a menționat, că până în primăvară vom începe să vedem efectele pozitive ale vaccinării în masă, iar până în vară viața va fi mult mai aproape de normal decât este acum.

Vezi și: Ce este parosmia, cel mai nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Medic: E foarte ciudat