Președinția va face un demers către Guvern ca să reactiveze ordinul prin care mass-media beneficiază de cel mai mic preț posibil, conform legii, în spațiile deținute de Guvern. Mențiunea a fost făcută de secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, și vine după ce Cancelaria de Stat a inițiat negocierile pentru majorarea prețului la chirie la Casa Presei, clădire pe care o administrează Guvernul, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Andrei Spînu, consideră că presa trebuie susținută nu doar prin declarații la evenimente publice sau TV, ci prin acțiuni, indiferent dacă place sau nu modul în care își face treaba. „În pandemie, când ar trebui să ne gândim cum să ajutăm, cineva se apucă de negociat în sensul majorării prețului pentru mass-media”, a remarcat Andrei Spînu.

Acum două zile, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intenția Cancelariei de Stat de a majora tarifele de locațiune a spațiilor în incinta Casei Presei și au solicitat intervenția urgentă pentru a nu se admite acest lucru. Ieri, Cancelaria de Stat a venit cu precizări, spunând că a făcut uz de dreptul său de a iniția renegocierea condițiilor locațiunii reieșind din prețurile existente pe piaţă, oferta solicitantului chiriei şi alte condiţii de pe piață imobiliară.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD
Dionisie Rusu