Președintele Partidului Acasă Construim Europa, PACE, Gheorghe Cavcaliuc și câțiva membri din conducerea partidului au avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Dursun oglu Osmanov, anunță formațiunea politică printr-un comunicat de presă.

Gheorghe Cavcaliuc a vorbit despre realizările PACE, despre programele partidului orientate spre dezvoltarea Republicii Moldova în spiritul unei democrații durabile.

În cadrul acestor discuții s-a ajuns la concluzia că țările noastre dispun de multe resurse nevalorificate, care pot evolua printr-o comunicare intensă și o diplomație adecvată. Aceste resurse se bazează pe schimbul bunelor practici din procesul de guvernare, dezvoltarea sistemului educațional, potențialul exporturilor reciproce, schimbul cultural și sportiv, dar și managementul conflictelor înghețate.

„Relația prietenoasă dintre statele noastre merită să fie păstrată și nu trebuie admisă implicarea politicului moldovenesc în subiectele sensibile ale altor state. Suntem ferm convinși că punerea în aplicare a bunei comunicări între statele noastre va dezvolta economic ambele țări și vom beneficia de o mai bună politică socială, schimb cultural și o cunoaștere mai bună a popoarelor, prin turismul reciproc.

Aducem mulțumiri Domnului Ambasador, Gudsi Osmanov pentru atitudinea binevoitoare și deschiderea pentru parteneriate sănătoase. Am asigurat pe Excelența Sa, Gudsi Dursun oglu Osmanov, că echipa PACE va fi un partener de încredere pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.” se mai arată în comunicatul de presă al formațiunii.

Carolin Minciuc