Pupinfundism scabros și inconștiență totală: fostul președinte rusofil al R.Moldova, Igor Dodon, anunță că își va administra dubiosul vaccin rusesc Sputnik V și îi îndeamnă pe toți basarabenii să facă același lucru, deși Sputnik V nu a trecut prin etapele necesare testării și NU este recunoscut de comunitatea științifică de profil, notează Podul.ro

Așadar, după ce a dus criza Covid-19 la paroxism, gestionând lamentabil situația, laolaltă cu fostul premier românofob Chicu și majoritatea parlamentară PSRM-PD, Dodon îi îndeamnă pe cetățenii de dincolo de Prut să își injecteze o substanță rusească nerecunoscută și total nerecomandată de comunitatea științifică.

Medicul și blogger-ul basarabean Dragoș Galbur comentează cu aciditate, pe Facebook, cea mai recentă ispravă a lui Dodon, care s-a reprodus într-un interviu TASS:

Igor Dodon nu are încredere în vaccinurile produse în Vest și are de gând să se vaccineze împotriva coronavirusului doar cu vaccinul rusesc.

Despre acest lucru Dodon a vorbit într-un interviu pentru TASS, secvența căruia o traduc aici în română, ca să vadă toată lumea această nouă mostră de pupincurism rusesc al fostului președinte.

„Nu am eu încredere în aceste analoage din Vest, făcute în grabă ca să arate că au și ei vaccin anticovid, nu doar rușii. Exact ca pe vremea Războiului Rece, când avea loc goana înarmării. Iar acum, când au văzut că Rusia a produs un vaccin eficient (*vaccinul Sputnik V, nerecunoscut de comunitatea științifică de profil), au compus și ei repede acolo ceva ca să zică că au și ei vaccinul. Nu am de gând să risc. Am recomandat și recomand tuturor cetățenilor noștri, care vor decide să se vaccineze, să o facă doar cu vaccinul rusesc”, a declarat fostul președinte Dodon pentru TASS.

Vezi și: Un nou atac marca Dodon la adresa moldovenilor din diasporă: „ Moldova în zonă de risc suplimentar de COVID-19 din cauza diasporei”