Campania, criticată de adunarea episcopilor, urmează să continue mai multe zile. Ea priveşte de asemenea persoanele divorţate, care nu pot avea o noua uniune binecuvântată de un preot.

Preoţi catolici au lansat luni o vastă acţiune care urmăreşte să binecuvinteze căsătoria cuplurilor de homosexuali, faţă de care Vaticanul şi-a reafirmat recent stricta opoziţie, scrie G4Media.

Peste 100 de biserici din ţară organizează ceremonii de căsătorie deschise „tuturor celor care se iubesc”, homosexuali, lesbiene sau heterosexuali, alăturându-se astfel iniţiativei „dragostea câştigă” lansată de preoţi, diaconi şi voluntari.

„Ne ridicăm glasul şi spunem: vom continua să-i susţinem pe cei care încep o viaţă comună şi să le binecuvântăm unirea”, subliniază organizatorii pe internet.

Campania, criticată de adunarea episcopilor, va continua mai multe zile. Ea priveşte şi persoanele divorţate, care nu mai pot avea o uniune binecuvântată de un preot.

La mijlocul lui martie, Congregaţia pentru doctrina credinţei de la Vatican a publicat o notă în care reafirmă că ea consideră homosexualitatea „un păcat” şi confirmă imposibilitatea pentru cuplurile de acelaşi sex să primească taina căsătoriei.

2.600 de preoţi, ca şi numeroşi teologi şi laici au semnat la jumătatea lunii martie o petiţie care contestă această direcţie, chiar când Biserica catolică lucrează la o reformă în cadrul unui sinod axat pe temele sensibile ale celibatului, preoţilor căsătoriţi şi unui loc mai mare acordat laicilor şi femeilor.

Aceşti preoţi au chemat la „neascultare” prin intermediul reţelelor sociale sub hashtag-ul #Pastoraler Ungehorsam.

Ca reacţie, drapele în culorile curcubeului au apărut pe frontonul multor biserici din ţară, ca şi în Austria, ţară tradiţional catolică.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD