Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu o reacție în urma rectificării bugetulu de stat de către Guvernul Chicu.

„Din analiza proiectului de lege privind rectificarea bugetului propus de Guvern NU ESTE CLAR în ce măsură acest ajutor al statului va putea ajunge la cât mai multe sectoare ale economiei, în special la IMM, care și-au sistat activitatea, urmând restricțiile oficiale și astfel nu vor putea achita salariile și TVA pentru a fi rambursate de stat.

Nu avem ceritudinea că sectorul privat se va împrumuta de la bănci pe timp de criză. După cum nu e clar cât va dura perioada pandemiei și în ce măsură creditele contractate de la bănci vor putea fi restituite băncilor și companiilor de microcreditare cu rate imposibile în acest moment etc.

Platforma DA a propus un șir de măsuri necesare pentru a preveni colpsul economic și deputații noștri sunt gata să intervină cu amendamente și, cu responsabilitate și grijă pentru momentul excepțional de grav prin care trece astăzi Republica Moldova, să contribuie de partea lor la identificarea unor soluții optime pentru PLANUL ANTI-CRIZĂ pe care ni-l putem permite. ” se arată în comunicat.

Vezi și: Record de alcoolemie. Un șofer din Căușeni reținut de oamenii legii cu 2, 19 mg/l în aerul expirat 

Pentru a comunciatul integral, accesați
platformada.md