Mai mult de 200.000 de oameni au semnat o petiție online lansată miercuri care solicită anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Petiția a fost formulată de un fost candidat la postul de guvernator la Tokyo și un avocat.

Fiind postată pe platforma change.org, petiția se adresează preşedintelui CIO, Thomas Bach, preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic, Andrew Parsons, premierului japonez Yoshihide Suga, ministrului pentru JO Tamayo Marukawa, guvernatorului din Tokyo Yuriko Koike şi preşedintelui Comitetului local de Organizare a JO, Seiko Hashimoto.

Iniţiatorul acesteia, Kenji Utsunomiya, cere anularea JO în contextul în care există resurse limitate din cauza pandemiei de coronavirus şi acestea ar trebui folosite în lupta cu Covid-19, nu pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

El a menţionat că este puţin probabil ca în actualele condiţii Jocurile Olimpice să se poată organiza în condiţii de siguranţă, potrivit News.ro.

Până acum, petiţia a fost semnată de 216.344 de oameni.

Japonia are în vedere extinderea stării de urgență în Tokyo și în alte zone urbane mari. Astfel, există încă îngrijorări cu privire la faptul că Jocurile Olimpice, programate să înceapă pe 23 iulie, ar putea să nu respecte planificarea inițială.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și posibil chiar cu porțile închise.​

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu