Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din centrul Chișinăului a ars ieri, iar la fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de pompieri inclusiv o autoscară. Peter Michalko, a venit cu un mesaj de încurăjare pentru chișinăuieni.

Cu mare tristețe am văzut dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește! ” a scris Ambasadorul UE în Republica Moldova. 

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit joi, în jurul orei 12.00. Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului.

Vezi și: Andrian Candu: O părticică din istoria noastră a fost mistuită de flăcări aseară. Este o pierdere irecuperabilă și dureroasă pentru că fiecare din noi