Acest lucru a fost raportat de Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor).

După cum a anunțat Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor), în special, serviciul Rosselhoznadzor din orașul Moscova, regiunea Moscova și Tula, la postul fitosanitar situat la depozitul provizoriu „OST -Terminal", în cadrul controlului fitosanitar de carantină la efectuarea controlului vamal a unui lot de prune proaspete, cu o greutate de 10,39 tone (cu originea Republica Moldova), a fost detectat un obiect de carantină pentru Federația Rusă – Molia Estică (Grapholita molesta Busck.).

Prezența obiectului de carantină în stare viabilă a fost confirmată de expertiza de laborator efectuată de specialiștii Centrului rus de carantină a plantelor.

Administrația Rosselhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii în vederea luării unor măsuri cu privire la produsele reglementate contaminate.

Proprietarul a luat decizia de a-l distruge.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, produsele infectate au fost distruse sub controlul administrației Rosselhoznadzor. Molia orientală este un dăunător periculos, afectează fructele și lăstarii aproape a tuturor culturilor.

Sursa: Noi.md

Vezi și: Judecătorii care au pierdut dosare la CEDO vor plăti statului prejudiciile provocate

Dionisie Rusu