Enoriașii de rând n-au putut să intre de Paști în biserici, acestea fiind închise din cauza epidemiei. Interdicțiile nu s-au referit însă la familia prezidențială. Sâmbătă dimineaţa, înainte de Noaptea Învierii, Igor Dodon a fost văzut, alături de soție și copii, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Ministrul de Interne spune că nu sunt motive pentru a-l amenda pe președinte, transmite jurnal.md.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, Igor Dodon a intrat în biserică. Nu se știe exact ce a făcut acolo, întrucât paza nu ne-a permis accesul în interior și nici măcar parcarea în zona bisericii.

În scurt timp, familia Dodon a ieșit pe poarta din spate a bisericii, unde așteptau mașinile. L-am întrebat pe parohul lăcașului ce misiune a avut Igor Dodon și dacă nu a încălcat el într-un fel interdicțiile impuse.

Preotul a spus că darurile, pe care le-a primit președintele, sunt parte a unui gest reciproc.

Ministerul de Interne ne-a comunicat că Igor Dodon nu a încălcat nimic și nu va fi amendat, deoarece în biserică nu erau enoriași.

Pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai. Statistica oficială arată că de la sfârșitul lunii februarie și până în prezent, polițiștii au întocmit aproape 1200 de procese contravenționale, dintre care peste o mie - persoanelor fizice.

Vezi și: Deputat PAS : Igor Dodon când are o problemă în coaliția de guvernare, iese și îi sperie pe PD-iști cu alegerile anticipate

Dionisie Rusu