Partidul Democrat (PDM) se disociază de declarațiile prim-ministrului Ion Chicu, se arată într-un comunicat al formațiunii. PDM anunță că va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției.

„Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan. Limbajul domnului Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile”, se arată în comunicatul democraților.

Democrații afirmă că astfel de declarații pot afecta grav relația dintre Chișinău și București.

„Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”, a apreciat PDM.

În același timp, democrații și-au exprimat dezacordul și față de aprecierile europarlamentarului Sigfreid Mureșan în raport cu activitatea Guvernului Republicii Moldova privind gestionarea crizei provocate de COVID-19.

„Ne exprimăm dezacordul și cu modul tendențios și lipsit de respect în care Mureșan dă aprecieri Guvernului. Formulările categorice privind „eșuarea gestionarii crizei COVID-19 și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate”, subliniază democrații.

Paranteze.md amintește că la postarea denigratoare la adresa României a reacționat și Ministerul de Externe al statului vecin care și-au exprimat dezamăgirea profundă față de Premierul Chicu și Guvernarea de la Chișinău care și-a permis să insulte poporul român.

Sursa: Agora.md
Carolin Minciuc