Cererile parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov vor fi examinate în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, scrie TV8.md.

Biroul permanent al Legislativului a aprobat convocarea ședinței plenare, astăzi, cu începere de la ora 16.00. Procurorul General Alexandr Stoianoglo urmează să prezinte deputaților motivarea celor trei demersuri care includ:

  • Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Petru Vasile Jardan,
  • Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov.

Cererile au fost înaintate la 19 martie, președintei Parlamentului și ulterior, expediate spre examinare în Comisia juridică, numiri şi imunităţi care la 20 martie a aprobat cele trei rapoarte pe marginea examinării cererilor procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, procurorul general poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată.

Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Carolin Minciuc