La câteva luni după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, o tânără de numai 22 de ani spune că îi este teamă că nu va reveni niciodată la viața normală pe care o avea înainte de a se infecta.

Jade Townsend era foarte activă înainte de îmbolnăvi de Covid-19, iar acum nu mai poate lucra și suferă de oboseală cronică, febră, greață și de ritm cardiac fluctuant, relatează BBC NEWS.

Jade face parte dintre pacienți cu coronavirus care prezintă simptomele bolii și la câteva luni după ce se îmbolnăvesc.

Dr. Rachael Evans, de la Universitatea din Leicester, a participat la un studiu privind efectele pe termen lung ale Covid-19. „Sunt medic calificat de 23 de ani și nu am văzut așa ceva în medicina respiratorie. În acest moment sunt atât de multe necunoscute ... suntem încă foarte departe de momentul în vom afla care sunt efectele secundare", a spus Rachael Evans.

La cinci săptămâni după ce s-a îmbolnăvit, la mijlocul lunii martie, Jade Townsend, din Witney, Oxfordshire, a fost dusă la spital cu febră mare și probleme de respirație. Cinci luni mai târziu a trebuit să renunțe la jobul de la o creșă și a spus că „nu-și poate imagina” să-și reia viața socială.

„Dorm mai multe ore decât cele în care stau trează. Mă îngrijorează că voi rămâne cu unele dintre aceste simptome și nu voi putea vreodată să mă întorc la o viață normală", a mai spus tânăra.

Vezi și: Peste 18 milioane de ruși trăiesc sub pragul sărăciei, iar fiecare al șaselea vrea să părăsească Rusia