După ce astăzi Procuratura a anunțat că incidentul vicepreședintelui raionului Sângerei, care în seara zilei de ieri a fost stropit cu verde de briliant de către membrii unui partid politic va fi cercetat sub aspect penal, iar procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului, Partidul Acasă Construim Europa a venit cu o reacție în care condamnă acțiunile abuzive ale procurorilor din Sângerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cere eliberarea imediată a deținutului politic, Tudor Balan.

Într-un comunicat de presă, PACE anunță despre faptul că victima și procurorul din Sângerei ar fi cumetri, iar acest fapt a dus la reținerea lui Balan.

Totodată, PACE a publicat și un video în care demonstrează că mai mulți funcționari, rudele și prietenii acestora, s-ar fi vaccinat înaintea medicilor. Partidul cere procurorilor să cerceteze și aceste cazuri.

Cum și era de presupus, ,,cumătrul’’ și în acest caz a intervenit la procurorii care l-au reținut abuziv, pe președintele PACE OT Sângerei, dl Tudor Balan.

Pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici.

- Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sângerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea imediată a deținutului politic, dl Tudor Balan.

-Totodată, cerem procurorilor să ne informeze despre măsurile luate în cazul sesizării de către PACE, despre faptul că mai mulți funcționari publici, făcând abuz de funcția deținută, s-au vaccinat ei, rudele și prietenii lor, cu vaccinul destinat medicilor.

Anexăm și un material video cu probe clare și concrete cu mai multe abuzuri la acest subiect.

- Cerem procurorilor să cerceteze și aceste cazuri.

Vrem să vedem câți funcționari corupți avem în Republica Moldova, care s-au pus mai presus pe ei, decât medicii, profesorii și bătrânii.

Vor fi oare atrași la răspundere în comformitate cu legislația?

O întrebăm pe procurorul Zaharia, de unde știu politicienii că urmează să fie reținuți membrii PACE? Echipa PACE reiterează că vom lupta până la capăt cu funcționarii corupți și birocrați, pentru medici, profesori, bătrâni și cerem eliberarea imediată a deținutului politic dl Tudor Balan.

Sesizăm pe această cale, toate instituțiile internaționale și misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, să monitorizeze și să intervină în acest caz”, se arată în reacția PACE.


ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD