Octavian Țîcu, solicită Procurorului General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, să se autosesizeze asupra unor declarații false făcute de ministrul de interne Pavel Voicu.

”Interpelare către Ion Chicu și Comisia Situații Excepționale Solicitare către Procuratura Generală:

În timp ce pandemia seceră vieți omenești și distruge economii, guvernul PSRM-PDM nu renunță să facă afaceri pe spatele oamenilor. Presa a relatat pe data de 14 aprilie că firma de transport ”Untrans Service”, cu sediul în orașul Ungheni a fost desemnată să se ocupe de repatrierea cetățenilor noștri din Federația Rusă.

Această firmă a fost fondată în 2006 de către Stanislav Păun și Grigore Mămăligă. Întrebat despre această firmă, ministrul de Interne Pavel Voicu a negat că i-ar cunoaște pe proprietarii aceste firme. În fapt Stanislav Paun este consăteanul și cumătrul actualului ministru de interne, iar Grigore Mămăligă este tatăl lui Ion Mămăligă, actualul șef de la SPIA, numit în această funcție prin decizia lui P. Voicu.

De asemenea, scutirea de la interdicția de export a salopetelor/combinezoanelor medicale de protecție în situația în care Republica Moldova este nevoită să importe astfel de echipamente, exportarea către Polonia a 5000 de astfel de salopete dovedește premeditarea chiar de la nivelul premierului Chicu.

Date fiind aceste lucruri solicit Procurorului General al Republicii Moldova, domnul A. Stoianoglo să se autosesizeze atât asupra declarațiilor false făcute de ministrul de interne Pavel Voicu cât și asupra exportului de echipament medical. Pur și simplu asistăm cu toții la acte de corupție fățișe ce nu mai pot fi tolerate.” a scris președintele PUN.