Părinții din Marea Britanie care nu-și trimit copiii la școală în luna septembrie vor fi amendați, a anunțat ministrul Educației Gavin Williamson, potrivit BBC.

“Dacă nu există un motiv bun pentru absență vom impune amenzi părinților”, a declarat ministrul britanic al Educației.

Pe de altă parte, directorii de școli consideră că sancționarea părinților nu este o soluție potrivită. Această “amenințare” a fost aspru criticată și de o organizație caritabilă, ei sugerând introducerea unei ”perioade de tranziție” la începutul școlii.

Reacția părinților

“Sunt de acord cu întoarcerea copiilor la școală. Nu sunt un fan al părinților care și-au retras copiii de la școală”, a declarat un părinte, adăugând că această „amendă este o glumă”.

„Acum pot eu sancționa școala pentru că nu s-au făcut lecții de la începutul carantinei”, a mai spus un părinte a cărui fiică a avut un singur curs online, de 30 de minute.

"Sunt un părinte care s-a străduit să continue să lucreze de acasă și, timp de patru luni, să se ocupe și de educația copilului, tot ce auzim de la ministrul Educație este amenințarea că vom fi amendați", a declarat un alt părinte.

Vezi și: Din lipsă de toalete publice, turiștii își fac nevoile chiar lângă zidurile Castelului Regal Balmoral