Consilierul Platformei DA din cadrul Consiliului Municipiului Chișinău, Victor Chironda, a făcut o solicitare oficială către primarul Ion Ceban, cerând inițierea procesului de identificare și schimbare a denumirii unei străzi din Chișinău în memoria activistului rus Aleksei Navalnîi.

Chironda a declarat că a așteptat o săptămână în speranța că primarul va lua inițiativa de unul singur, în conformitate cu declarațiile anterioare ale acestuia, în care a lăudat curajul lui Navalnîi, numindu-l un exemplu. Cu toate acestea, în lipsa unei acțiuni din partea primarului, consilierul a decis să inițieze el însuși demersurile necesare.

"Astăzi am înaintat o solicitare către domnul primar în calitate de președinte al Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane, solicitându-i să inițieze și să pregătească proiectul de decizie pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC) privind schimbarea denumirii unei străzi în memoria lui Aleksei Navalnîi," a declarat Chironda.

Consilierul a exprimat speranța că primarul Ceban va arăta onestitate și consecvență în declarații și acțiuni, subliniind importanța punctând insinuațiilor potrivit cărora acesta nu ar fi un pro-european veritabil, ci un agent de influență al Kremlinului.

Până în prezent, primarul Ceban nu a răspuns public la solicitarea consilierului Chironda. 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu