Deznodământ tragic în cazul Valeriei, o fetiță ucraineană în vârstă de 9 ani dispărută în Germania pe 3 iunie, în drum spre școală. Copila a fost găsită fără suflare după opt zile de căutări, într-o pădure, la doar 4 kilometri distanță de casa părinţilor.

Poliția germană a confirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Chemnitz, oraș din landul Saxonia, că trupul fără viață găsit marți, într-o pădure lângă Döbeln, este al Valeriei, o fetiță ucraineancă în vârstă de 9 ani care dispăruse cu 8 zile înainte, pe 3 iunie. "Valeria a fost victima unei infracțiuni. Investigăm o crimă", a declarat miercuri șeful poliției din Chemnitz, Carsten Kaempf.

Copila a fost descoperită departe de orice potecă forestieră, într-o zonă împădurită greu accesibilă, care a fost de altfel, potrivit anchetatorilor, și locul crimei.

Valeria a fost ucisă în pădure, la doar 4 kilometri de casa părinților.

Miercuri seară, trupul micuței Valeria a fost examinat de medicii legiști. "După investigații și autopsie, nu există nicio dovadă că fata ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale", a declarat procurorul din Chemnitz, Ingrid Burghart, potrivit Bild. Cu toate acestea, ora exactă a morții este încă neclară.

Nu există suspecți și nici arestări

În ultimele zile, anchetatorii au intervievat sute de oameni și verificat toți infractorii sexuali. Fără rezultat. "Tot timpul am sperat că o vom găsi pe Valeria încă în viață", a spus șefa secției de poliție criminală din Chemnitz, Mandy Kürschner. Încă nu există suspecți și nici arestări, investigațiile concentrându-se în prezent "pe cercul social al familiei". 

Pe 5 iunie, un martor din dosar a spus că a auzit țipete în timp ce conducea pe lângă pădure. Se afla la 2 kilometri de locul unde a fost găsit cadavrul. 

Poliția germană a promis că va face totul pentru a-l găsi pe criminal. 

Valeria a dispărut în drum spre școală

Valeria a fost văzut ultima dată luni, săptămâna trecută, în drum spre școala din Döbeln, în Saxonia. Fetița, însăm nu a ajuns niciodată acolo.

Sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat-o ​​pe micuță timp de opt zile. Cadavrul ei a fost găsit marți după-amiază într-o pădure, la aproximativ 4 kilometri de casa părinților ei.

Fetița ucraineană locuia în Germania cu mama ei din 2022. Părinții sunt divorțați, tatăl micuței fiind luptător pe frontul din estul Ucrainei. Potrivit Obozrevatel, în urma tragediei, bărbatului i s-a dat concediu și i s-a permis să părăsească Ucraina.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu