Carmen Hernandez, o femeie în vârstă de 104 ani din nordul Columbiei, și-a revenit după ce a fost infectată pentru a doua oară cu COVID-19, au anunțat luni medicii care au tratat-o, informează Alarabiya News

După ce a petrecut 21 de zile în spital luptând împotriva bolii infecțioase, Carmen Hernandez a fost externată în aplauzele personalului medical.

Carmen Hernandez, care provine din Tunja, o localitate situată la aproximativ 190 de kilometri nord de Bogota, capitala Columbiei, a fost diagnosticată cu COVID-19 pentru prima dată în iunie 2020 și a fost tratată în clinica medicală din San Jose, unde locuiește de 25 de ani.

Carmen Hernandez a fost diagnosticată pentru a doua oară cu COVID-19 pe 8 martie și a fost internată în unitatea de terapie intensivă a clinicii „Canelones”.

„Pacienta de 104 ani a fost internată timp de 21 de zile. Din fericire, și-a revenit destul de bine, datorită efortului depus de echipele medicale. Este o victorie, iar această pacientă și-a revenit și pleacă acasă în cele mai bune condiții”, a spus Yamit Hurtado, managerul spitalului. Carolin Minciuc