4 luni au trecut de când Ghenadie Vasilache nu-și poate găsi fiul. Alexei, care ar fi plecat de acasă, s-ar afla în Federația Rusă, potrivit urmelor pe care merg părinții în căutarea acestuia. Tatăl băiatului de o lună se află în Rusia, iar prin diferiți cunoscuți continuă căutările fiului său. Într-o postare pe facebook, bărbatul face apel către părinți să aibă grijă de copii pentru a nu se trezi în situații similare acestuia. 

„Am un vis: să-mi găsesc fiul. Viu și nevătămat. Astăzi se împlinesc patru luni de când Alexei a ieșit din casă și a încetat să iasă la legătură cu noi, părinții. Viața, și nu doar pentru mine personal, ci pentru întreaga familie, a fost într-adevăr împărțită în „înainte” și „după” dispariția fiului meu. Îți împărtășesc această lecție în toate aceste luni, astfel încât voi, de acum înainte, să fiți mai atenți cu copiii voștri.

Nimeni nu a anulat regula de aur: îi „învățăm” cu cuvinte până la șapte ani, nu mai mult. Mai departe - doar prin exemplu personal, deoarece copiii încep deja să compare cuvintele cu acțiunile noastre. Și, de asemenea, pentru că este foarte important pentru ei să aibă propriul lor „erou", pe care l-ar căuta. Dacă nu veți fi voi, atunci acest loc va fi luat de oricine, până la un vecin dependent de droguri. Și totuși, foarte important - nu puteți umili copiii.

Toate acestea, și nu numai acestea, nu pot fi o garanție, desigur, că copilul nu va dori, de exemplu, să înceapă o viață independentă prematur. Totul în această lume este relativ, prieteni.

Întrebarea este alta. Nu caut motive pentru care fiul meu a decis să plece. Alioșa s-a maturizat devreme și nu numai că m-am resemnat ciu acest lucru, dar și am început să fiu mândru. Păcat că nu ia legătura cu noi - da. Dar dragostea pentru el nu s-a micșorat”, a scris tatăl băiatului într-o postare pe facebook, citat de Unimedia.

Acesta se află în Federația Rusă de o lună, acolo unde încearcă să-și găsească fiul. Cei care vor să-l ajute pe Ghenadie, pentru a se întreține o pot face aici:

Pentru Belarus: карта БелВЭБ
5445 7810 0751 0883
06/23 HENADZI VASILAKE
Pentru Rusia: карта Сбербанк
5336 6901 4097 5006
12/23 (без имени, на нерезидента)
Telefon de legătură: +7 977 296 39 37

Carolin Minciuc