O echipă profesionistă de fotbal din Columbia a scos pe teren doar șapte jucător pentru un meci disputat duminică în prima ligă, după ce s-a confruntat cu o epidemie de Covid-19 în lot, informează CNN.

Potrivit unui comunicat publicat pe contul oficial de Twitter al echipei Águilas Doradas, clubul a avut doar șapte jucători disponibili pentru meciul din División Mayor, după ce 16 jucători din lot au fost depistați cu COVID-19 în ultima săptămână, iar alți șapte erau accidentați.

Clubul a cerut ca meciul pe care urma să-l dispute în Rionegro, împotriva formației Chico Boyacá FC, să fie amânat din cauza epidemiei, însă prima ligă columbiană a respins cererea.

"Vrem să informăm publicul că Talento Dorado SA a încercat orice pentru ca meciul de astăzi, din etapa a 18-a, Águilas Doradas vs Chico Boyacá, să fie amânat. Cu toate acestea, argumentele înaintate au fost respinse", se arată în comunicat. "Echipa Águilas Doradas se vede obligată să joace meciul în șapte oameni pentru a evita sancțiuni severe".

Potrivit regulamentului FIFA și regulilor forului columbian División Mayor, un meci poate fi jucat cât timp fiecare echipă poate scoate pe teren cel puțin șapte jucători.

Jucătorii Águilas Doradas au ieșit pe teren duminică purtând pancarte cu mesajele "Fair play" și "Viața, înainte de toate". Ulterior, meciul a fost jucat și câștigat de Chico Boyacá cu scorul de 3-0.