Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al celor de la FC Barcelona, Oscar Grau, CEO-ul grupării catalane, și Roman Gomez Ponti, consilierul juridic al formației blaugrana, au fost reținuți pentru o presupusă infracțiune de corupție, scrie Digi Sport.

În urma investigațiilor autorităților catalane din această dimineață, de la stadionul Camp Nou, potrivit Mundo Deportivo, Josep Maria Bartomeu, Oscar Grau și Roman Gomez Ponti au fost arestați într-un dosar de corupție, BarcaGate. Informația nu a fost confirmată oficial de FC Barcelona.

Cercetările poliției catalane continuă, iar numeroase alte persoane din conducerea Barcelonei sunt interogate, fără a avea dreptul de a părăsi incinta stadionului, menționează aceeași sursă citată.

Bartomeu, Grau și Ponti sunt acuzați că în urmă cu un an au angajat o companie digitală pentru a apăra imaginea consiliului de administrație a lui FC Barcelona și totodată pentru a denigra foști președinți ai clubului, Juan Laporta sau Victor Font, dar și legende ale catalanilor precum Xavi Hernandez, Gerard Pique sau Leo Messi.

Josep Maria Bartomeu ar fi plătit un milion de euro firmei I3Ventures din conturile clubului, pentru a lansa critici la adresa celor care i-ar fi putut sta în cale pentru obținerea unui nou mandat în conducerea Barcelonei.


Dionisie Rusu