FC Barcelona a pierdut poziția de lider în La Liga, iar Real Madrid pare favorită la câștigarea campionatului, având în vedere clasamentul și meciurile rămase de disputat.

Quique Setien (61 de ani) a preluat-o pe Barcelona la începutul acestui an, însă nu a reușit să impresioneze. Catalanii ar putea apela la o nouă schimbare de antrenor, iar cel care spune că se pregătește deja pentru acest rol este Xavi Hernandez (40 de ani), fostul mijlocaș legendar al Barcelonei.

Totuși, actualul antrenor al echipei Al Sadd, din Qatar, spune că vrea să o preia pe Barcelona la momentul potrivit și să aibă libertatea în luarea anumitor decizii din club.

Cea mai mare dorință pe care o am acum este să o antrenez pe Barcelona și să îi readuc gloria. În aceste condiții, stafful nostru tehnic se pregătește deja foarte mult pentru acest lucru și suntem foarte încântați.

Mi-ar plăcea să revin la momentul potrivit și să încep un proiect de la zero. Am spus de multe ori că aș vrea să iau deciziile fotbalistice la Barcelona.

Nu exclud nicio variantă. M-au contactat în ianuarie, am vorbit, dar le-am spus că momentul nu era unul potrivit", a declarat Xavi.

Xavi, ofertat și în ianuarie de Barcelona

Când a fost vizitat în Qatar de oficialii Barcelonei, Xavi Hernandez le-a spus că ar prefera să preia FC Barcelona la finalul acestui sezon.

Xavi a fost numit antrenor la Al-Sadd în vara trecută şi se află la prima sa experiență ca antrenor principal.

Fostul căpitan al Barcelonei mai are contract tot doar până la finalul acestui sezon cu Al Sadd, cu opţiune de prelungire până în 2022.

"Este adevărat că am primit o ofertă de la Barcelona. Eric Abidal și Oscar Grau au venit să vorbească cu mine, dar nu am acceptat oferta pentru că am simțit că nu este un moment bun pentru mine.

Le sunt recunoscător celor de la Barcelona că s-au gândit la mine. Sigur că visul meu este să antrenez Barcelona, dar nu este acum momentul potrivit", explica Xavi, în ianuarie, după numirea lui Quique Setien la Barcelona.

767 de meciuri a strâns Xavi la Barcelona, ca jucător, în perioada 1998-2015

Vezi și: Se reapucă de fotbal la 40 de ani. Ronaldinho ar putea fi antrenat de Maradona

Dionisie Rusu