Navele rusești nu mai au acces în porturile americane. Anunțul a fost făcut de președintele SUA, Joe Biden, în timpul unui briefing. Potrivit acestuia, navele rusești vor fi interzise și nu vor putea să acosteze pe teritoriul Statelor Unite.

Navele rusești nu mai au acces în SUA

„Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată de interese rusești nu va avea voie să acosteze în portul Statelor Unite sau să acceseze țărmurile noastre”, a precizat președintele Biden.

Biden a mai spus că Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei informații și să lanseze un program de primire a refugiaților.

Programul se va numi „Uniți pentru Ucraina”. Acesta va permite refugiaților ucraineni să emigreze din Europa direct în Statele Unite printr-o procedură accelerată.

Ucraina primește 800 de milioane de dolari

Statele Unite oferă Ucrainei un pachet suplimentar de ajutor. Acesta va include 800 de milioane de dolari pentru măsuri de securitate, precum și 500 de milioane de dolari care vor fi alocați pentru susținerea economiei statului atacat.

Pachetul anterior de asistență militară acordată Ucrainei, în valoare, de asemenea, de 800 de milioane de dolari, a fost alocat de Statele Unite în 13 aprilie.

În 6 aprilie, Senatul SUA a adoptat o legislație privind împrumutul-închiriere pentru Ucraina, un program care i-ar permite lui Joe Biden să trimită mai eficient arme și alte ajutoare Ucrainei în timpul conflictului cu Rusia.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc