Am intrat oficial în…sezonul țânțarilor și, așa cum bine știm, mușcăturile de țânțari produc disconfort, inflamații, dar cel mai rău este că în urma lor apar mâncărimile. Pe timpul verii petrecem foarte mult timp afară, în aer liber, la terase, gătare, motiv pentru care suntem o țintă ideală pentru aceste insecte. Din fericire, există câteva remedii care ne ajută să potolim senzațiile din urma ciupiturilor, în special mâncărimile.

Cum tratăm mușcăturile de țânțari?

Compresele reci, antihistaminele orale și corticosteroizii pot ajuta la ameliorarea simptomelor mușcăturii de țânțari, dar nu sunt singurele. Iată ce recomandări are Academia Americană de Dermatologie.

Gheață

Expunerea la rece poate ajuta la calmarea zonei și inflamațiilor. Folosește o compresă cu apă rece sau o pungă de gheață pe mușcătura de țânțari.

Creme

O altă opțiune este aplicarea unei loțiuni calmante care să conțină lidocaină sau benzocaină pentru un efect mai eficient.

Antihistamine

Pentru a scăpa rapid de mâncărimile din urma mușcăturii de țânțari poți folosi antihistamine. Acestea blochează receptorii pentru a reduce intensitatea mâncărimii și inflamației.

Spirtul, aliatul pentru mușcăturile de țânțari

Nu știu dacă și bunicile voastre făceau la fel, dar compresele cu spirt peste mușcăturile de țânțari te scapă temporar de „chin”. Din păcate, efectul este acesta pentru că se evaporă rapid însă, ia în calcul că aplicat într-o cantitate prea mare poate produce iritații sau arsuri.

Roiniță

Poți aplica o cremă care conține ulei esențial de roiniță. Compușii care se regăsesc în compoziția acestuia ajută la ameliorarea inflamațiilor, sporește vindecarea și reduce riscul infecției.

Sursa: CSID

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu