O înregistrate făcută publică miercuri de autoritățile americane arată cum doi copii ecuadorieni sunt aruncați pur și simplu, cel mai porbabil de traficanții de migranți, peste zidul înalt de 14 metri de la granița dintre SUA și Mexic.

Agenții Patrulei de Frontieră din SUA i-au dus pe cele două surori de origine ecuadoriană la spital iar acum se află la un adăpost, în grija autorităților americane, potrivit AP.

Înregistrarea surprinde cum o persoană, posibil traficant de migranți, transferă copiii peste gard unul câte unul și-i lasă să cadă pe partea cealaltă, în New Mexico. Ambii copii se ridică, în timp ce două persoane sunt filmate cum fug de cealaltă parte a frontierei.

Incidentul vine în timp ce administrația Biden se luptă să găsească spațiu pentru a adăposti câteva sute de copii și adolescenți care trec zilnic granița.

În unele cazuri, părinții cărora li s-a refuzat intrarea în SUA, și-au trimis copiii singuri peste graniță, sperând că vor fi în cele din urmă lăsați cu rudele.

Adăposturile pentru migranți și refugiați sunt pline iar autoritățile americane se chinuie să mai găsească locuri pentru ei.


Sursa: Observator