Maia Sandu, Igor Dodon, Renato Usatîi și Gheorghe Cavcaliuc au marcat ziua de 1 aprilie prin întâlniri care nu par a fi deloc o glumă. Toți patru au publicat imagini în aceeași zi, după ce au avut întrevederi cu reprezentanții celor două mari puteri mondiale: Federația Rusă și Statele Unite ale Americii.

Președintele Maia Sandu a fost prima care a publicat pe pagina sa de facebook imagini de la o întrevedere cu ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Evoluțiile politice din Republica Moldova, dar și necesitatea de vaccin în societate ar fi fost principalele subiecte discutate de șefa statului cu Ambasadorul SUA.

„Am discutat, cu precădere, ultimele evoluții politice, precum și situația sanitară din țară. În acest context am ținut să mulțumesc Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia.” a scris Maia Sandu.

Și fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere despre care a anunțat ieri pe rețelele de socializare. Acesta s-a întâlnit cu Dmitrii Kozak, cel care acum ocupă funcția de Șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federațieie Ruse. 

Potrivit liderului socialiștilor, în cadrul întrevederii cu Kozak, ar fi fost discutate anumite subiecte din relațiile moldo-ruse, dar cel mai important ar fi fost anunțul părții ruse că vor oferi vaccinul anti-COVID, „Sputnik-V” pe care Republica Moldova l-a solicitat anterior.

Și liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc a anunțat ieri, 1 aprilie, despre o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Ruse în Moldova, cei doi au discutat subiecte actuale de pe agenda politică în relațiile moldo-ruse, stabilind dezvoltarea unui dialog în interesul cetățenilor.

Tot ieri, și primarul Municipiului Bălți, Renato Usatîi a avut o întrevedere cu ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Ca și în cazul celorlalți, Usatîi anunță că principalele subiecte ar fi evoluțiile politice din Moldova, dar și Pandemia.

Usatîi mai spune că i-a comunicat Ambasadorului SUA că poziția „Partidului Nostru” este pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.


Carolin Minciuc