Mircea Lucescu (75 de ani) va fi, marți, pe banca la duelul Dinamo Kiev - Juventus din grupele Champions League.

Mircea Lucescu se află în fața unui nou sezon în grupele Champions League. Antrenorul român are parte de o grupă de foc, cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros. Primul duel va avea loc marți, pe teren propriu împotriva lui Juventus.

Pe banca torinezilor va sta Andrea Pirlo, pe care Mircea Lucescu îl debuta la doar 16 ani, în urma cu 25 de ani, la Brescia:

"Cum era el în adolescență la Brescia? Incredibil, matur. Matur cum e și acum. Îmi amintesc că m-am dus la Viareggio să mă uit la un meci și m-am dus acasă cu el în mașină. Am avut timp să vorbim două ore. Mi-am dat seama că era un tip foarte echilibrat. Pe lângă faptul că a fost un jucător foarte creativ, el era și geniul care organizează jocul, care este o abilitate în plus. Asta l-a ajutat foarte mult să devină ceea ce este astăzi, antrenorul unei echipe minunate precum Juventus.

M-a numit 'maestru'? Mă face mândru. Trebuie să-i mulțumesc! Sper să aibă o cariera grozavă ca antrenor", a spus Mircea Lucescu la conferința de presă, potrivit UEFA.com.

Mircea Lucescu: "Dinamo Kiev este o echipă foarte tânără! Scopul meu este să construiesc și apoi să obțin rezultate"

"Echipa a pierdut o mulțime de jucători valoroși (n. r. de la ultima participare în grupele Champions League), jucători internaționali. Au început să acorde mai multe șanse jucătorilor tineri. Este o echipă foarte tânără și, prin urmare, scopul meu este să construiesc această echipă, apoi să îi fac să joace și, în cele din urmă, să obțin rezultate. În fotbal nu este posibil să începi un proiect și să obții rezultate imediat. Nu există miracole în fotbal.

Ceea ce aștept de la jucătorii mei este să iasă pe teren cu încredere în capacitatea lor, să joace fără teamă, fără să se gândească la marii jucatori din fața lor. Mulți dintre ei sunt tineri: Zabarnyi (n. r. Illia) are 18 ani, Mykolenko (n. r. Vitaliy) are 21 de ani, Supryaha (n. r. Vladyslav) are 20, Tsygankov, Tsitaishvili, Shaprenko. Ei trebuie să joace la acest nivel pentru a crește. Sunt aici să-i ajut, atât", a mai spus Lucescu.

Dueluri cu Ronaldo și Messi: "I-am întâlnit de multe ori!"

Cristiano Ronaldo nu va putea juca marți seara, fiind infectat cu Covid-19. Fundașii lui Dinamo Kiev vor fi nevoiți să se dueleze în grupă cu cei mai buni jucători în activitate:

"I-am întâlnit de multe ori (n. r. pe Ronaldo si Messi), dar jucătorii mei nu. Vor da peste ei curând. Trebuie să explic cum sunt. Messi este un jucător excepțional pe spațiile restrânse datorită accelerării sale, a încrederii în sine, a driblingului și a tuturor celorlalte. Ronaldo este un alt tip de jucător, are nevoie de spații mai mari. Are nevoie de ajutorul tuturor, de ajutorul colegilor de echipă.

Messi poate face o mulțime de lucruri pe cont propriu. Ronaldo poate lucra singur doar în careul advers sau la 20 de metri de poartă, dar încearcă să profite de spațiul creat de alții și lovește. Sunt diferiți, dar amândoi sunt jucători foarte puternici", a spus Mircea Lucescu.

În ciuda faptului că are peste 50 de ani de activitate în fotbal, Mircea Lucescu spune că este în continuare motivat, iar asta se datorează pasiunii uriașe pe care o are pentru acest sport:

"Motivația o găsesc în pasiunea mea pentru fotbal, asta este sigur. Am încercat să mă opresc anul trecut, pentru ca am lucrat 50 de ani fără pauză. Nu am luat niciodată pauză, am vrut să lucrez. Am încercat să mă opresc anul trecut, dar a fost imposibil. Am vrut să mă întorc. Mi-am spus că mai sunt atât de multe pe care le pot da fotbalului, în special jucătorilor tineri. Așadar, m-am întors și mă simt bine că am revenit la muncă.

Este o competiție cu care sunt obișnuit! (n. r. Champions League) Am fost implicat în peste 130 de jocuri. Nu vorbesc doar despre faza grupelor. Imnul Champions League este ca imnul național. Il asculți cu aceeași emoție și îl respecți enorm", a încheiat Mircea Lucescu.

Vezi și: Mbappe a făcut un GEST de milioane! Ce mesaj i-a transmis unui COPIL bolnav de leucemie