Rafael Nadal speră că următoarea ediție a turneului de la Roland Garros să aibă loc în condiții normale.

Rafael Nadal a trimufat pentru a 13-a oară pe zgură pariziană de la Roland Garros, după o finală adjudecată în minimum de seturi în fața numărului 1 ATP, Novak Djokovic, scor 6-0, 6-2, 7-5.

Imediat după încheierea finalei, tenismenului iberic i-au fost cerute declarații pe teren, înaintea ceremoniei de premiere, iar numărul 2 ATP a văzut momentul ca un prilej pentru a transmite tuturor telespectatorilor un mesaj de încurăjare pe timp de pandemie. Spaniolul le-a transmis oamenilor de pretutindeni să rămână optimiști în această pandemie, la fel cum el nu și-a pierdut speranța după numeroasele accidentari pe care le-a suferit de-a lungul anilor.

"După toate lucrurile prin care am trecut de-a lungul carierei mele în termeni de accidentari... fără o echipă grozava și fără familie, toate acestea ar fi fost imposibile. Le mulțumesc foarte, foarte mult, inclusiv acelora din echipa mea care nu au putut veni din cauza condițiilor dificile. În același timp, vreau să transmit un mesaj tuturor oamenilor de pretutindeni: 'Ne confruntăm cu una dintre cele mai rele vremuri de care ne amintim, luptând împotriva acestui virus. Nu vă opriți, rămâneți optimiști, împreună vom depăși situația și vom învinge virusul," a fost mesajul umanitar comunicat de Rafael Nadal, cel mai galonat tenismen din istorie în turneul de la Roland Garros.  

"A fost un an dificil, dar să câștig aici înseamnă totul pentru mine. Sincer, astăzi nu mă gândesc la faptul că l-am egalat pe Roger (n.r. in clasamentul all-time al Grand Slam-urilor castigate), nu e momentul. E un număr minunat, dar pentru mine azi e doar despre o victorie la Roland Garros, iar Roland Garros înseamnă totul pentru mine. Am petrecut aici majoritatea momentelor importante ale carierei mele, fără îndoialaă. Să joc aici îmi oferă inspirație, iar povestea mea de dragoste cu acest oraș si cu acest teren e de necrezut, va multumesc tuturor," a declarat Rafael Nadal imediat dupa încheierea finalei de la Roland Garros, adjudecata scor 6-0, 6-2, 7-5 în fața liderului mondial, Novak Djokovic.

"Ce se întâmplă e mai frumos decât tot ce am putut visa vreodată, însă nu pot să mă bucur ca și cum victoria ar fi avut loc în mod normal; dar vreau să mulțumesc publicului prezent pentru sprijin. Sper că în câteva luni vom putea sărbători cu toții acest stadion nou și minunat. Ne vedem la anul!" a adaugat Rafael Nadal.