Naomi Osaka a triumfat la Australian Open, după ce a trecut și de Jennifer Brady în finală, scor 6-4, 6-3.

Wim Fissette, actualul antrenor al niponei, care în 2014 a pregătit-o pe Simona Halep, a explicat că ”secretul” succesului lui Naomi Osaka este modul în care gestionează confruntările decisive, cu miză mare și impact emoțional puternic. În argumentarea sa, antrenorul belgian le-a dat drept exemplu negativ în acest sens pe jucătoarele pe care le-a pregătit în trecut, printre care Sabine Lisicki, Simona Halep sau Angelique Kerber.

Wim Fissette, despre secretul succesului lui Naomi Osaka: „Toate jucătoarele pe care le-am antrenat iubesc meciurile importante, momentele cu adevărat cruciale, însă Naomi este cea mai încântată de acest capitol. Înaintea meciului cu Serena (n.r. din semifinalele Australian Open) era atât de încântată. Cele mai multe jucătoare sunt speriate de astfel de meciuri, dar nu și ea. Era ca un copil în magazinul cu jucătorii, abia aștepta să intre pe teren.

Naomi e diferită, trebuie să spun asta. După ce a câștigat US Open, ar fi putut să spună că a obținut tot și să se retragă pentru că are deja totul. Dar nu, Naomi vrea să câștige titluri.

Uitați-vă la Federer, Djokovic, Nadal, ei încă progresează, după zeci de titluri câștigate. Nu țin cont că au obținut cam tot ce se poate câștiga. Aici e superioară Naomi față de restul”, a declarat Wim Fissette, potrivit Tennis Channel.

În sezonul 2014, când a lucrat cu antrenorul Belgian, Simona Halep a avut un sezon reușit, cu titluri la Doha, București și finale jucate la Madrid, Indian Wells, Roland Garros și Turneul Campioanelor.

Sursa: DigiSport

Carolin Minciuc