Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan a venit cu un mesaj de susținere pentru echipa filarmonicii, în legătură cu incendiul de la Filarmonica Națională.

"Suntem profund întristați că în urma incendiului devastator de ieri seara a fost distrusă clădirea Filarmonicii Naționale din Chișinău. A fost o tragedie să urmărești cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chișinăului, cât și o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute.

Ambasada SUA a avut o colaborare de excepție cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" - Moldova care de-a lungul anilor a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale și tradiționalele Concerte de Crăciun. În calitatea mea de ambasador am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli.

Ambasada SUA a avut o colaborare de excepție cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" - Moldova care de-a lungul anilor a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale și tradiționalele Concerte de Crăciun. În calitatea mea de ambasador am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli. ” a declarat Ambasadorul SUA.

Vezi și: Andrian Candu: O părticică din istoria noastră a fost mistuită de flăcări aseară. Este o pierdere irecuperabilă și dureroasă pentru că fiecare din noi