Comisia Electorală Centrală urmează să examineze azi cererea de înregistrare a lui Igor Dodon în calitate de concurent la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Potrivit unor surse ale deschide.md, în cadrul prezentării documentelor acum o săptămână, membrii CEC responsabili de examinarea dosarului au depistat mai multe neclarități.

Mai exact, s-a constatat că membrii grupului de inițiativă a lui Dodon, responsabili de colectarea semnăturilor, au pierdut 79 de liste de subscripție. Astfel, Dodon a prezentat membrilor Comisiei 889 de liste de subscripție din 27 de unități administrativ teritoriale de nivelul II, care conțin semnăturile a 25 de mii de persoane, dar și 32 de liste de subscripție necompletate.

De precizat că anterior s-a constatat că unul dintre membrii grupului de inițiativă a lui Dodon, primarul comunei Gotești (Cantemir), Romeo Bolocan, este cercetat penal pentru luare de mită. Deși a fost reținut la începutul lunii septembrie de ofițerii CNA, acesta este cercetat în stare de libertate.

Vezi și: (DOC) Deputat: Dodon speră că i se va pune la dispoziție votanți pe care să-i cumpere cu 30 sau 50 de euro