Brazilianul a ajuns la Barcelona în 2018, în schimbul a 160 de milioane de euro. Acesta a traversat o perioada excepțională la Liverpool, lucru care i-a convins pe "catalani" să-l transfere.

După ce a ajuns pe Camp Nou, lucrurile s-au schimbat dramatic pentru Coutinho. Fotbalistul nu a confirmat în La Liga, iar în "primul 11" au fost preferați alți jucători în locul brazilianului. 

La începutul sezonului 2019/2020, mijlocașul a fost împrumutat la Bayern Munchen, germanii având opțiune de cumpărare definitivă la sfârșitul sezonului. Performanțele brazilianului nu i-au convins pe oficialii lui Bayern să achite suma de transfer, mai ales pentru că jucatorul are un salariu uriaș. Astfel, Coutinho a ajuns într-o situație foarte dificilă, nefiind dorit nici la Barcelona, nici la Bayern. Mai mult, nici Liverpool nu pare dispusă să-l aducă înapoi pe mijlocaș.

Ajuns în această situație, Coutinho le-a marturisit unor apropiați că transferul la clubul spaniol "a fost o mare greșeală", informeaza Daily Mirror. Nici Liverpool nu mai pare dispusă să-l aducă înapoi pe brazilian. Pe de altă parte, Manchester United și Tottenham sunt interesate de Coutinho, însa din cauza prețului acestuia, e puțin probabil ca cele două cluburi să realizeze transferul.

Dionisie Rusu