Cunoscutul editorialist și analist politic Petru Bogatu a decedat pe 22 martie la vârsta de 68 de ani.

Pentru Bogatu a fost fondatorul Frontului Popular, a fost redactor-șef al ziarului Țara al Partidului Popular Creștin Democrat, a fost redactor-șef al ziarului Flux. Domnul Bogatu realizase un talk show împreună cu Jurnal TV, emisiunea fiind intitulată ”Negru și Bogatu”, Domnul Petru Bogatu a fost autorul a patru cărți, inclusiv al unui roman polițist care are ca fundal viața socio-politică din Moldova.

Pe blogul său, Marcela Tușcă, a scris despre pierderea enormă a Republicii Moldova odată cu moartea lui Petru Bogatu.

Am rămas cu un român mai puţin în această stupidă republică moldovenească. Bunul, blîndul Petru Bogatu s-a dus astăzi răpus de o boală grea.”

Puneam cearcănele cu care ne privea din fotografiile care-i însoţeau editorialele pe seama oboselii cronice a omului firesc în faţa prostiei continue care este R. Moldova. Dar a fost mai mult decît atît. Era o boala care l-a măcinat şi pe care a dus-o modest şi fără publicitate în cîrcă.

Petru Bogatu, Constantin Tanase sau – Domnul să ni-l ţină – Nicolae Negru sunt oamenii de la care noi am învăţat că aici, în Moldova, jurnalismul e o bătălie pentru limba română, pentru afirmarea noastră ca români, pentru apropierea şi unirea noastră cu ţara.

Acum va trebui să facem unirea fără Petru Bogatu şi alţii ca el. Ne va fi mai greu. Dar cu cît ne pleacă mai mulţi, cu atît această unire va trebui făcută pentru că le-o datorăm.