Lacrimi și durere în satul de baștină a Anei Maria, tânăra de 19 ani găsită moartă la mai bine de o săptămână de căutări. Sute de oameni au mers la casa părintească a fetei, pentru a o petrece pe ultimul drum. Astfel că drumul principal din Susleni, raionul Orhei, a fost împânzit de flori, iar la gimnaziul din sat clopoțelul a sunat minute în șir, în semn de adio. Oamenii cer să se facă dreptate și speră ca cel care i-a luat tinerei viața să fie pedepsit cât mai repede și dur, scrie TV8.

Sute de oameni din satul Susleni, dar și din localitățile din preajmă au venit să o conducă pe ultimul drum pe Ana-Maria. Printre ei- și colegii tinerei de la Colegiul Pedagogic din Orhei. Oamenii sunt cutremurați de această tragedie și cer într-un glas pedepsirea vinovaților. În caz contrar, vor ieși la proteste. 

„Fata bună, cuminte, liniștită nu a avut niciodată probleme în sat. Dorim să fie și el pedepsit, cum și-a bătut joc de fată să fie și el nu numai închis, să fie pedepsit. Dacă nu va fi pedepsit, o să facem protest și o să ieșim pentru fată cum a fost fata asta așa să tragă durerile astea și el”.

„Nici nu am cuvinte să vă spun, asta e o mare tragedie nu numai pentru ei, dar pentru toți care au copii. Au fete, învață se duc se urcă cu mașini așa de ocazie și să te ducă nu știu unde, e un criminal”.

„Toți s-au speriat și mamele spun la fete să nu să se urce în mașini de ocazie că nu știi la cine te urci, cum e idiotul ăsta”.

„Să fie pedepsit tare. 20 de ani e puțin. Cred că o să protesteze toată țara, toată lumea pentru așa caz. Așa caz, iată mai mulți bătrâni ca tineri sunt în satul acesta, dar încă așa caz nu am auzit”.

Ana-Maria era cea mai mare dintre cei trei copii din familie. Sătenii spun că era foarte responsabilă și încerca, pe cât este posibil, să-și acopere singură cheltuielile, muncind în orele libere. 

„Ea făcea un pic de școală, se ducea la oamenii bolnavi, îi ajuta, făcea banul ei, mititica. De acasă mai greu, dar e făcea bănuțul ei”.

„Să înțelegeți că ea nu a avut niciun sprijin, chiar nu a avut cine o ajuta, dar ea a dobândit cu puterile ei. Dacă toamna învăța, toată vara se ducea și muncea și își câștiga banul ei. Tot ce a câștigat până la moment era cu puterile ei. De mii de ori îmi pun întrebarea când mă culc, de ce anume ea, de ce atunci și de ce mașina ceia. Asta e întrebare fără răspuns ”.

Mama Anei-Maria cere pedeapsă maximă pentru cel care i-a luat viața fiicei sale.

„Noi dorim să fie pedepsit foarte grav nu așa cum au spus că va fi de la zece la 20 de ani. Asta puțin îi dă Dumnezeu așa pedeapsă, trebuie mai mult. În primul rând, el poate să stea acolo, dar eu copilul meu l-am pierdut și nu aș dori să iasă la libertate și să facă mai departe cum a făcut acum”.

Rudele tinerei spun că, după Paști, aceasta urma să se căsătorească cu iubitul ei, care lucra taximetrist în Orhei. Ana-Maria a fost azi deplânsă cu multă durere și de foștii săi profesori. Aceștia spun că tânăra iubea foarte mult copiii și de mică și-a dorit să devină profesoară. De asta a ales să-și meargă la Colegiul Pedagogic din Orhei, pentru ca după absolvire să se facă învățătoare. În drum spre cimitir, cortegiul funerar s-a oprit la gimnaziul „Vasile Lupu” din Susleni, unde a învățat tânăra. Acolo zeci de elevi au ieșit în fața sicriului cu flori, iar clopoțelul a sunat pentru Ana Maria pentru ultima dată.

Ana Maria, tânăra de 19 însărcinată în luna a șasea a fost găsită moartă sâmbătă după o săptămână de căutări într-o râpă dintr-o fâșie forestieră din raionul Telenești. Ea a fost căutată de sute de oameni. Ultima dată camerele de supraveghere au surprins-o în timp ce se urca într-o mașină de ocazie. Luni, procurorii au anunțat că, preliminar, ea a murit din cauza unei traume cranio-cerebrale deschise. Totuși, expertiza urmează să stabilească cauza exactă a decesului, deoarece pe copul tinerei au fost găsite mai multe urme de tortură. Oamenii legii urmează să se stabilească și dacă în corpul ei nu au fost introduse substanțe psihotrope. Pe acest caz urmează să fie inițiat un dosar penal pentru omor intenționat. Singurul suspect în acest caz, un fost polițist de 45 de ani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta se declară nevinovat și nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD