Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cere guvernării să-și dea demisia, deoarece oamenii nu au nevoie de șantaj, scheme și bocete, oamenii au nevoie de o guvernare responsabilă și puternică. Reacția vine după ce astăzi, în cadrul unui briefing de presă, președintele Igor Dodon practic amenință oponenții politici, dar și membrii Curții Constituționale, că, dacă se sesizează CC și ea va bloca/suspenda deciziile de ieri din Parlament - salariile și pensiile e mare probabilitate să nu se plătească începând cu 1 Mai.

Pe lângă Maia Sandu, și alți politicieni din opoziție au cerut lui Igor Dodon să ,,termine cu isteria". Deputatul Alexandru Slusari, prin intermediul unei postări, amintește președintelui despre bugetul de stat și despre faptul că marți, la 21 aprilie, peste 4 mlrd lei de la FMI au intrat pe conturile trezoriale. ,,Lăsați cheile de la beciurile de la Condrița la președinție și duceți-vă acasă. Și așteptați. За вами придут."


Vezi și: Declarație: Diacov își supraveghea colegii ca să voteze creditul rusesc, Candu are materie cenușie, iar Slusari este erou

Dionisie Rusu